Over Mirjam
Aandacht, tijd en begrip - dat vind ik belangrijk
Samen met een oudere zus ben ik – Mirjam van Nuil - opgegroeid in een warm gezin in Tubbergen. Zelf ben ik gelukkig samenwonend en moeder van twee geweldige jongens.
Ruim 25 jaar geleden startte ik als welzijnsmedewerker bij Trivium Meulenbelt Zorg. Daar begeleid ik mensen met dementie en probeer ik ze een waardevolle dag te bezorgen. In mijn directe omgeving en familie komt veel dementie voor. Ik zie telkens weer de (emotionele) worsteling tussen de partner en de persoon met de diagnose dementie. Het is mijn doel om de persoon met dementie én de mantelzorger te begeleiden en ondersteunen, zodat zijn samen weer genieten van de mooie momenten in het leven.
Mijn eigen ervaring
Partners of familie begrijpen elkaar door deze ziekte (vaak) niet meer. Dat maakt het in harmonie samen in één huis leven zwaarder. Een paar jaar gelden zag ik dit ook bij mijn eigen vader en moeder. Ik merkte dat bij goede begeleiding van de partner/mantelzorger (in dit geval mijn vader), meer begrip ontstaat voor het gedrag dat iemand met dementie laat zien. Het gaat vaak om het bereiken van ‘succesjes’: kleine dingen die juist heel waardevol zijn voor de persoon met dementie en de omgeving.
Professionele begeleiding voor welzijn op maat
Al enige tijd had ik in gedachten om een eigen onderneming te starten om mensen met dementie en hun omgeving hulp en ondersteuning te kunnen bieden. De reguliere thuiszorg is al overbelast; tijd en aandacht voor verdieping in de welzijnsvragen van de mensen is er domweg niet. Bovendien wordt ook de fase voordat de thuiszorg aanwezig is vaak onderschat. Juist in die fase is vaak sprake van wederzijds onbegrip en lopen frustraties hoog op. Met mijn eigen onderneming kan ik meer welzijn op maat en professionele begeleiding aanbieden. Ik wil een waardevolle dag bezorgen aan mensen met dementie en hun omgeving, zodat zij zich gesteund en begrepen voelen in deze soms lastige thuissituatie.
Samen dementie leefbaar maken en kijken wat wél kan
Voor mensen met dementie en de mantelzorger wil ik een vertrouwd persoon zijn, waarbij ze zich prettig en begrepen voelen. Door mijn aandacht en tijd te richten op dat wat nog wél kan met dementie, wil ik graag het verschil maken in de thuissituatie en bijdragen aan meer geluk en welzijn. Kortom, ik wil de persoon die ze graag ‘an hoes’ zien komen!